Kervansaray Nedir? Kervansaray Hakkında Kısaca Bilgi

Kervansaray Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kervansaray:
Ana yollarda, yolcuları barındırmak, kervanları konaklatmak, dinlendirmek, malları sahiplerine ve tüccara teslim edinceye kadar muhafaza etmek için tuğla ve taşlardan yapılan büyük han.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kervansaray:
1. Anayollarda kervanların konaklaması için yapılan büyük han.

2. Selçuklular ve Osmanlılar döneminde yolcuların ve ticaret kervanlarının ihtiyaçlarını karşılayıp güvenliklerini sağlamak için yapılmış büyük konaklama yerleridir.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Kervansaray:
Yolcuların konakladığı büyük han.

 

Sanat Terimi Olarak Kervansaray:
Kentler arası yollarda kervanların konaklaması için yapılmış büyük han yapısı.

 

İnşaat Terimi Olarak Kervansaray:
Eskiden ana yollarda kervanların konaklaması için yapılan büyük han, sultan hanı.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Diplomatik: Fermanlar, beratlar ve dönemin yazışmalarını inceler. Siyaset bilimi olarak da adlandırılır. Başlangıç noktası Kadeş Barışının imzalanmasıdır.

Sekban-I Cedit: II. Mahmut tarafından Avrupalı devletlerin orduları örnek alınarak kurulan, ancak Yeniçerilerin tepkisi nedeniyle kapatılmak zorunda kalınan ordu.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi: İlk örneği 1688 yılında, İngiliz parlamentosu tarafından''İngiliz Yurttaşlık Hakları" bildirisi adıyla yayınlanmıştır. Amerikan Bağımsızlık Savaşı

Örfi İdare: Sıkıyönetim. Olağanüstü zamanlarda ve durumlarda ülkede güvenliğin sağlanması için ordunun yardımıyla gerçekleştirilen yönetim.

İkili Sistem: İslamiyet öncesi devlet; doğu-batı veya sağ-sol olmak üzere ikiye bölünerek yönetilmiştir. Türk inanç ve düşünüş sisteminde doğu, kutsal kabul edildiğ

Ak Ağalar: Osmanlı Sarayı'nda kullanılan hademelerden bir kısmına verilen unvan.