Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık Nedir? Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık Hakkında Kısaca Bilgi

Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık:
Eğer bir bitkinin çiçek tozları, kendi dişi çiçeklerini veya aynı çeşide ait diğer bitkilerin dişi çiçeklerini dölleyemiyorsa buna "kendiyle uyuşmazlık" bir çeşidin çiçek tozları aynı tür içindeki diğer bir çeşidi dölleyemiyorsa buna da "birbiriyle uyuşmazlık" denir.

 

Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:

Alivre: Öncel satış. Bir ürünün üretildiğinde belli bir tarih ve fiyattan teslim edilmek üzere önceden yapılan şartlı satışlardır.

Yabancı Madde: Hububat veya bakliyatın içinde bulunan yabancı ot tohumları, taş, toprak, kavuz, sap, saman vb. gibi kendinden başka her türlü maddeler.

Nematod: Hayvanlar aleminin nematoda şubesine bağlı olan vücutlarında herhangi bir segmentleşme olmayan, uzunlukları genellikle 2 mm civarında, genişlikleri is

Sakarya 75: Yazlık karakterli, orta boylu, kurağa ve yatmaya dayanıklı, dane dökmez, kırmızı kılçıklı, kırmızı çıplak kavuzlu. Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday ç

Kira: Bir malın kendiliğinden getirdiği ve dolaysıyla çalışmadan elde edilen kazanç.

Çuvallı Havuz: Açıkta yapılan depolama şekillerinden biri. Dolu çuvalların analı kuzulu dizilip ortası çukur olan ve içine dökme emtia konulan bir depolama şekli.