Kemer Nedir? Kemer Hakkında Kısaca Bilgi

Kemer Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.
2. Yay şeklinde çerçeve.
3. Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Kemer:
Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi. Düşey kuvvetleri eğri kuvvetlere çevirip kemer ayaklarından zemine taşıyan geçiş elemanı.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Kemer:
1- Bele dolanarak toka ile tutturulan, kumaş, deri veya metalden yapılan bel bağı.

2- Etek, pantolon vb. giysilerin bele gelen bölümü.

 

Sanat Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki açıklığın üzerini örtmek için uçları sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan ahşap, maden, kâgir (taş) yapı parçasıdır.

2. İki sütun ya da ayağı birbirine üstten yarım çember, basık eğri, yonca yaprağı gibi biçimlerde bağlayan ve üzerine gelen duvar ağırlıklarını iki yanındaki ayaklara bindiren karnı dar tonoz bağlantı.

 

İnşaat Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.

2. Yay şeklinde çerçeve.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Restitüe Etmek: 1. İlk şekline getirmek; eski şeklini yapmak. 2. Eski durumunu resim olarak canlandırmak.

Ölçü: Belirleyici bir kurala göre herhangi bir büyüklüğe sayısal bir değer atanmasıdır. Başlı başına bir disiplini olan ölçü, teknik bilginin en temel ve zo

Asma Tavan: Mevcut betonarme, çelik konstrüksiyon veya ahşap tavan iskeleti altında mekanik ve elektrik imalatlara montaj boşluğu sağlayan sisteme verilen ortak i

Revizyon: 1. Gözden geçirme, yeniden düzenleme. 2. Bakım.

Duvar Kâğıdı: Duvarları süsleyip, güzelleştirmek için yüzeylerine yapıştırılarak uygulanan, çeşitli malzeme ve teknikler kullanılarak üretilen düz veya desenli kağı

Esneklik: Fleksibilite. Bir cismin, üzerindeki yükün kaldırılmasıyla ilk durumuna dönmesi özeliği; esnek olma hali elastiklik, elastisite.