Katı Atık Nedir? Katı Atık Hakkında Kısaca Bilgi

Katı Atık Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Katı Atık:
Evsel, ticari veya endüstriyel alanlardan oluşan, madencilik, tarımsal işlemler ve su arıtım ünitelerinde dâhil olduğu proseslerden(süreçlerden) kaynaklanan yarı katı çamurları da içeren, hem ayrışabilen hem de ayrışma özelliği olmayan maddeler.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Katı Atık:
Katı özelliklerini taşıyan her türlü atık madde.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

Kavim: Kişilerin içinde yaşadığı topluluk.

Çevre Değerlendirmesi: Bir eylemin ya da projenin çevre bakımından yararlı olup olmadığını ve çevre- sel etki raporunun hazırlanması gerekip gerekmediğini belirlemek amacıyl

Çökelme: Sular içerisinde, erimiş bulunan bazı maddeler çeşitli şartlara uygun olarak zamana ve yere bağlılık şartıyla çökelirler, bunlara çökelti denir.

Psödomaki: Ormanların tahrip edildiği yerlerde ortaya çıkan çalılıklara psödomaki (yalancı maki) denir. Bunların da tahrip edildiği yerlerde çayırlar bulunur.

Yenilenebilir (Tükenmeyen) Doğal Kaynaklar: Doğal yollarla kendini yenileyebilen veya güneş enerjisi gibi tüketilmesi mümkün olmayan doğal kaynak türü.

Çevre Kalite Standardı: Bir çevrede bir kirletici için izin verilebilir en yüksek düzey ya da çevrenin bazı vasıfları için kabul edilebilir en düşük düzey.