Karbon Ayak İzi Nedir? Karbon Ayak İzi Hakkında Kısaca Bilgi

Karbon Ayak İzi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Karbon Ayak İzi:
Her insanın ulaşım, ısınma, enerji tüketimi veya satın aldığı her türlü ürün neticesinde atmosfere yayılmasına neden olduğu karbon miktarını anlatmak üzere kullanılan bir terimdir.

Başka bir ifadeyle, aldığımız her ürün veya gerçekleştirdiğimiz her faaliyet için gerekli olan enerjinin üretilmesi sırasında atmosfere salınan karbon gazı toplamını ifade etmektedir.

Bir yıllık zaman dilimi içinde bir insanın solunum, fosil yakıt kullanımı gibi nedenlerle atmosfere verdiği CO2 miktarına karbon ayak izi denir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Karbon Ayak İzi:
Birim karbondioksit cinsinden ölçülen kurum veya bireylerin ulaşım, ısınma, elektrik tüketimi v.b faaliyetlerinden kaynaklanan toplam sera gazı emisyon miktarıdır.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Fosforilasyon: 1-Bir moleküle forfor bağlanması için yürütülen biyokimyasal reaksiyonlar. 2-ATP üretimi.Bir fosfat grubunun organik molekül içine girişi. 3-Bir

Kseroftalmi: Anormal bir biçimde kuruluk, matlık ve kornea üzerinde boynuzsu epitel tabakası ile belirlenen bir çeşit körlük. A Vitamini eksikliğinden ileri gelir.

Transgenik Canlı: Rekombinant DNA teknolojisiyle yabancı bir genin yerleştirildiği canlı.

Kendileştirme: Kendileştirme, aynı genotipte iki canlının çaprazlanmasıdır. Örneğin; AaBb genotipli bir canlının kendileştirilmesi yine AaBb genotipli bir canlı ile

Lofofor: Bryozoa'nın ağız çevresindeki silli, tentaküllü ve at nalı şeklindeki çıkıntı.

Hücre Kuramı: Canlıların hücre ve hücre ürünlerinden oluştuğunu, yeni bir hücrenin kendinden önce mevcut olan bir hücreden oluştuğunu, kimyasal bileşen ve işlevsel