Kamu Giderleri Nedir? Kamu Giderleri Hakkında Kısaca Bilgi

Kamu Giderleri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kamu Giderleri:
Geniş anlamda, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının bütçe ödemeleri ile Kamu İktisadi Teşebbüsler (KİT), sosyal sigorta ödemeleri, vergi muaflık ve istisnaları ve özel kişilere yapılan teşvikleri de içerir. Dar anlamda da kamu hizmetlerinin bedeli olarak, devlet ve diğer kamu tüzel kişilerinin (belediye, il özel idaresi gibi) yaptıkları ödemelerdir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kamu Giderleri:
Geniş anlamda, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının bütçe ödemeleri ile Kamu İktisadi Teşebbüsler (KİT), sosyal sigorta ödemeleri, vergi muaflık ve istisnaları ve özel kişilere yapılan teşvikleri de içerir. Dar anlamda da kamu hizmetlerinin bedeli olarak, devlet ve diğer kamu tüzelkişilerinin (belediye, il özel idaresi gibi) yaptıkları ödemeler.

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Tavan Fiyatı: 1- Hisse senetlerinin bir seans içerisinde görebileceği en yüksek fiyattır. 2- Toptan Eşya Fiyat Endeksidir.

Açık Ticaret Sistemi: Ülkelerin birbirlerinin piyasalarına adil olarak ve ayırımcılık gözetilmeden giriş sağladıkları ticaret sistemi.

Devre Kırıcılar: Menkul kıymet borsalarında piyasanın belirlenen bir süre içerisinde, belirlenen bir seviyede düşüş göstermesi durumunda, hisse senedi ve vadeli endeks

Kredi: 1- Belirli miktardaki satın alma gücünün, belirli bir süre için ve geri verilmek üzere bir bedel (genellikle faiz) karşılığı gerçek ya da tüzelkişiler

Tertip: Dolaşımdaki banknotların grafik tasarım ve boyutları dışında; yetkili imzalarında, motif veya renklerinde, kullanılan baskı tekniklerinde, güvenlik öz

Tekel: 1- Tek bir satıcı ve karşılığında çok miktarda alıcı olan piyasadır. 2- Piyasada bir malın ya da hizmetin tek satıcısı olması.