Kamu Düzeni Nedir? Kamu Düzeni Hakkında Kısaca Bilgi

Kamu Düzeni Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kamu Düzeni:
Bir ülkedeki kurum ve kuralların, devletin güvenliğini, kamu hizmetlerinin iyi işlemesini ve bireyler arasındaki ilişkilerde huzuru, hukuk ve ahlak kurallarına uygunluğu sağlamasıyla oluşan düzen.

 

Hukuk Terimi Olarak Kamu Düzeni:
Bir ülkedeki kurum ve kuralların, devletin güvenliğini, kamu hizmetlerinin iyi işlemesini ve bireyler arasındaki ilişkilerde huzuru, hukuk ve ahlak kurallarına uygunluğu sağlamasıyla oluşan düzen, yasaların öngördüğü ve toplumun genelini ilgilendiren uyum hali.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Kişi Başı Milli Gelir: Ülke bireylerinin refah düzeylerinin saptanması ve karşılaştırılması için kullanılan araçtır. (GSMH' nın ABD Dolarına dönüştürülüp, nüfusa bölünmesiyl

Kent Yenilemesi: Mevcut kentleri ve merkezleri düzeltmek ve günün gerekliklerine uydurmak amacıyla yeniden planlama ve bunu uygulama.

Mücbir Sebep: Önceden göz önüne alınmasına ve bunun sonucu olarak ortadan kaldırılmasına olanak bulunmayan ve dış bir etkiden ileri gelen olay.

Onay Belgesi: İhale suretiyle yapılacak alımlarda, kamu ihale mevzuatında standart form olarak belirlenen ihale onay belgelerini; diğer alımlarda ise alım konusu iş

TAKS: Taban Alan Kat Sayısı. Taban alanının parsel alanına oranlanması ile bulunur. Bu sayı arsa kullanım katsayısıdır.

Hukuk Devleti İlkesi: Sadece yönetilenlerce uyulacak kurallar koymayıp, aynı zamanda koyduğu hukuk kurallarıyla kendini de bağlı gören Devlet.