Kabile Nedir? Kabile Hakkında Kısaca Bilgi

Kabile Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kabile:
1- Ortak bir atadan türediklerine, birbirleriyle kan akrabalığı bulunduğuna inanan, toplumsal ve ekonomik ilişkilerini geleneksel olarak uygulayan topluluk, boy.

2- İnsan toplulukları sınıflandırmasında obadan büyük şeflikten küçük olan; genelde hiyerarşinin oluşmamış olduğu ama kararların en bilgelere danışılarak alındığı en fazla bir iki yüz kişilik topluluk, soy, klan.

 

Tarih Terimi Olarak Kabile:
Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar. Bir reisin idaresi altında bulunan ve ekserisi aynı soydan gelen insanlar.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Kabile:
Boy, klan.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kabile:
Ortak bir atadan türediklerine inanılan geleneksel topluluk.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kabile:
Ortak bir atadan türediklerine inanılan toplumsal ve ekonomik ilişkilerinde anaerkil, ataerkil anlayışı uygulayan geleneksel topluluk, klan.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Mukim: Bir yerde oturan, yerleşik halde bulunan.

Tekfin: Ölünün yıkandıktan sonra kefenlenmesi.

Ecir: 1- Yapılan ibadetler, güzel ameller ve davranışlar karşılığında Allah'ın kullarına verdiği mânevî mükafat, ahiret mükâfatı, sevap. 2- Belli bir anl

Mizab-ı Kâbe: Kâ'be'nin damında biriken yağmur sularının dışarıya akmasını sağlamak amacıyla Hatîm'in bulunduğu taraftaki duvarın üstüne yerleştirilen altından yapı

Hılf: Bir kimsenin kabilesini terk edince veya kabilesi tarafından kovulunca başka bir kabilenin himayesine girmesine verilen ad.

El-Emin: Hz. Muhammed (s.a.v)'e Mekke halkının verdiği vasıftır. El-Emin: Korkusuz kimse, inanan, güvenen, inanılan, güvenilir gibi anlamlara gelmektedir.