Jeofizik Nedir? Jeofizik Hakkında Kısaca Bilgi

Jeofizik Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Jeofizik:
Yer kabuğundaki hareketlerin ve oluşumların mekanik olarak incelendiği bilim dalı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Jeofizik:
1- Yerkürenin ve onu çevreleyen atmosferi ile uzay ortamındaki gezegenlerin, uyduların ve güneşin fiziksel ve yapısal özelliklerini fizik ve matematik yöntem ve yaklaşımlar kullanarak inceleyen bilim dalına Jeofizik denir.
Jeofizik bilim dalında kullanılan yöntemler: gravite, manyetik, sismoloji, sismik, elektrik, elektromanyetik, palemonyetizma, radyometrik, jeotermik yöntemler ve kuyu loglarıdır.


2- Yer yuvarlağını ve atmosferi etkileyen doğal fiziksel olayların inceleyen bilim dalı. Atmosfer fiziği, hidrosfer fiziği, litosfer fiziği gibi dallara ayrılır.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Jeofizik:
Fiziksel yöntemlerle yerküre ve diğer gök cisimlerinin içyapısını inceleyen bilim dalı.

 

Deprem Terimi Olarak Jeofizik:
Yerkürenin ve onu çevreleyen atmosferi ile uzay ortamındaki gezegenlerin, uyduların ve güneşin fiziksel ve yapısal özelliklerini fizik ve matematik yöntem ve yaklaşımlar kullanarak inceleyen bilim dalına Jeofizik denir. Jeofizik bilim dalında kullanılan yöntemler: gravite, manyetik, sismoloji, sismik, elektrik, elektromanyetik, palemonyetizma, radyometrik, jeotermik yöntemler ve kuyu loglarıdır.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Birim Fiyat Listesi: Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait

Kalite (Kontrol) Çemberleri: Aynı birimde ve sahada çalışan, benzer işleri yapan, düzenli aralıklarla toplanan, işleri ile ilgili problemleri araştıran, belirleyen, çözüm arayan,

Yapı Malikinin Sorumluluğu: Bir binanın veya diğer yapı eseri malikinin, bunların çürük yapılmasından veya korunmasındaki kusurundan dolayı sorumlu tutulması.

Kanalizasyon Sistemi: Atık suyun toplanmasında, işlenmesinde ve tasfiyesinde kullanılan donanım.

Muayene — Ruhsat ve Rapor Harcı: Belediye Gelirleri Kanununa göre, mevzuat gereğince alınması zorunlu veya isteğe bağlı görülen ve belediyeler veya onlara bağlı kuruluşlar tarafından

Kabahat: 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre, söz konusu kanun hükümlerinin, karşılığında idari yaptırım uygulanmasını öngördüğü haksızlık.