Java Nedir? Java Hakkında Kısaca Bilgi

Java Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Java:
1. Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Java, kullanıcılara çevrimdışı kullanılmak üzere bağımsız uygulamaları indirme becerisini kazandıran lider bir mobil platformdur.

2. Platformdan bağımsız programlama dili. Mobil Telefonlar için geliştirilen versiyonu da bulunmaktadır(j2ME). Bu sayede başta oyunlar olmak üzere, java ile geliştirilmiş birçok uygulama uyumlu telefonlara indirilebilmektedir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak JAVA:
Sun Microsystems'in ürettiği kolay kullanılır, güvenli, nesneye dayalı ve güçlü bir programlama dilidir. HTML dili ile beraber kullanılan JAVA, daha çok HTML sayfasına görsel efektler katmak ve kolay kullanım sağlamak için kullanılmaktadır.

 

Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri:

IrDA (Infra-red Data Association): Kızılötesi ışık üzerinden çalışan kablosuz bir ağ konsepti. Cep telefonları, PDA'ler ve dizüstü sistemlerde kullanılıyor.

ESN: Bir Electronic Serial Number (Elektronik Seri Numarası) bir cep telefonunu aktive etmek için kullanılan, yalnız tek telefonda geçerli olan 32-bit kiml

OTA (Over the air acitivitation): Operatörlerin verileri terminallere ve uzak bölgelere şebeke üzerinden aktarmasına olanak tanıyan teknoloji.

Hassas Program: Bu önemli program, sıcağa karşı duyarlı sentetik kumaşları hassas şekilde kurutur.

İzleme Açısı (Viewing Angle): İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 der

Yönü Değiştirilebilir Kapı: Bu kullanışlı özellik, makinelerinizi evinizin en uygun yerine kurmanıza imkan verir.