Janr Tür Resmi Nedir? Janr Tür Resmi Hakkında Kısaca Bilgi

Janr Tür Resmi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Janr Tür Resmi:
17. yy itibariyle burjuva kesiminin gündelik yaşamını gerçekçi bir biçimde betimleyen küçük boyutlu resimler için kullanılmaktadır. Tür resminin konusunu orta sınıfın ve de özellikle de köylülerin yaşamı oluşturur. 17. yy Hollanda' sının Protestan kesiminde öne çıkan bu tür resimler, boyutları itibariyle burjuva kesiminin evlerine de girebilmiştir. Karşıt görüşler bulunmakla birlikte bu resimlerde Protestan ahlakının yüceltildiği ve resimlerin herbirinin ahlaki çıkarımlar sağladığı bilinir.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Şehnameci: Divan yazınında, şehname yazarı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, vakanüvisliğin kuruluşundan önce, devletin resmi tarihini yazmakla görevlendirilmiş

Panayır: Belli zamanlarda ve genellikle küçük yerleşim birimlerinde kurulan, sergi niteliğini de taşıyan büyük pazar.

Soyutlaştırma: Yüzey ya da hacim sanatlarında gerçek figür, şekil ve kompozisyonların tanınamayacak derecede yalınlaştırılması.

Pop Art: 1. 1950 ve 1960'larda önce İngiltere'de sonra ABD'de birbirinden bağımsız olarak ortaya çıkan ve kitle kültürünün imgelerini kullanan sanat akımı.

Mimesis: Görülen şeylerin taklidi anlamına gelen bir terim olan mimesis, Türkçede yansıtma ya da öykünme terimleriyle ifade edilmektedir.

Elevasyon: Cephe çizimine verilen isimdir.