İstif Nedir? İstif Hakkında Kısaca Bilgi

İstif Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İstif:
Depolama, saklama yöntemi.

 

Denizcilik Terimi Olarak İstif:
Her cins eşyanın ve yükün geminin dengesini bozmayacak şekilde geminin yapısına en uygun şekilde yerleştirilme ve yüklenme işlemidir.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak İstif:
"Bir şeyi birbiri üzerine ve sıra ile dizip yığmak" demek olan bu kelime, eski yazıda kelimeleri birbiri üzerine çıkararak dizmek yerine kullanılmış bir terimdir. Hattatlıkta değerli olan, ne kadar üst üste olursa olsun kolay okunanıdır. Rakım Efendi, sülüs istifte çok başarılıdır. Muhsin zade Abdullah Bey, yazacağı yazıyı kurşun kalemle istifler; âz okuma bilen bir çocuğa gösterip çocuk okuyabilmişse onu yazarmış.

 

Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:

Anaç: Üzerinde kültür bitkisi yetiştirilen bitkiler.

Bin Tane Ağırlığı: Bin adet buğday tanesinin gram olarak ve kuru madde üzerinden hesaplanan ağırlığı.

Ekspertiz: Eksper tarafından malların keşif ve muayene edilerek analiz sonucu fiyat biçilmesi.

Yeşil Mercimek: Yurdumuzda özellikle İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde üretimi yapılan, sultani ve küçük yeşil gibi çeşitleri olan bakliyat.

Laboratuvar Un Değirmeni: Buğdayın sedimantasyon ve öz tayinlerinde kullanılmak için gerekli unun elde edilmesinde kullanılan, kırma ve öğütme valsları ile eleği olan küçük bir

Gökgöl 79: Orta boylu sarı başaklı, kılçıklı, yatmaya kurağa, sürmeye dayanıklı, kışa ve pasa orta dayanıklı verimli, bin dane ağırlığı 60 gram civarında makarna