İnvert şeker Nedir? İnvert şeker Hakkında Kısaca Bilgi

İnvert şeker Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak İnvert şeker:
Sakkarozun çeşitli hidroliz yöntemleriyle kendisini oluşturan glukoz ve fruktoza parçalanması sonunda elde edilen şeker (glukoz ve fruktoz) karışımı.

 

Kimya Terimi Olarak İnvert Şeker:
Sakarozun asidik hidroliziyle oluşan ve eşit mol oranında glikoz ile früktoz içeren karışım.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak İnvert Şeker:
Sofra şekeri sakarozun (sucrose) sitrik asit ve ısı etkisiyle kendi bileşenlerine yani glikoz ve früktoza ayrılması neticesinde ortaya çıkan şeker.

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Üst çıtalı karakovan: Sadece 37 mm. genişliğinde üst çıtaların kullanıldığı ve peteğin arılar tarafından doğal olarak örüldüğü, dersimiz.com kovan yan duvarlarının çıta ken

Erkek arı yetiştirme kolonisi: Ana arı çiftleştirme arılığının bulunduğu 3-5 kilometre yarıçaplı bir alanda, çapı 30 ila 200 metre arasında değişen, erkek arıları cezbetme özelliğin

Arı merası (Arı otlağı): Arıların yararlanabileceği, arılık çevresindeki kabaca 2 kilometre yarıçapındaki coğrafi bölge ve bu bölgedeki bitki örtüsü.

Anten (Duyarga): Arıların başlarında çift olarak bulunan ve üzerinde çok sayıda duyu algılama noktası olan hareketli duyu organı.

Çiftleştirme kovanı: Ana arıların çiftleşme uçuşuna hazırlandığı, çiftleşme uçuşundan sonra ilk yumurtalarını bıraktığı, arılı ve yavrulu, normal büyüklükteki 2-3 adet çer

Bal dinlendirme kabı (kazanı): Baldaki büyük parçacıkların dibe çökmesi, hava kabarcıklarının yüzeye çıkması için ve balın durulmasında kullanılan kazan.