Inclined orbit Nedir? Inclined orbit Hakkında Kısaca Bilgi

Inclined orbit Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Inclined orbit:
Sabit olmayan uydu hareketleri için kullanılır. Normal şartlarda GEO haberleşme uyduları 15-20 yıl boyunca ekvator düzlemine belirli bir açı ile yörüngelerinde hareket ederler. Kuzeye ve Güneye doğru hareketleri yok denecek kadar azdır ve bu yönde yaptıkları atılımlar ufak manevralarla düzeltilir. Ancak, kullanılan yakıt bittiğinde bu hareket yaptırılamaz ve uzay çöplüğüne gönderilmeden önce ekvatora göre Kuzey – Güney yönde salınım yaparak hizmet vermeye devam eder. Yeryüzünden bakıldığında bu salınım “8” hareketine benzetilebilir. Çanak antenlerde bu uydular üzerinden çalışmak için tracking (izleme) sistemleri kullanırlar.

 

Benzer Uydu Terimleri:

Sun Outage: Güneş bir uydunun tam arkasından geçtiği sırada enerjisi bir an için uydununkiyle karışır ve onun yayınının alınmasını engeller. Her sene ilkbahar ve

LNB (Low Noise Block Convertor): Uydudan gelen sinyali güçlendiren ve güçlendirilmiş sinyalin frekansını dijital uydu alıcısına uygun frekansa indiren elektronik bir ekipman.

Downlink: Haberleşme uydusundan yeryüzündeki antene gönderilen sinyal Downlink olarak adlandırılır. Tersi işleme Uplink denir.

DBS – Direct Broadcast Satellite: Ses ve görüntü sinyallerini uydu üzerinden, 11-13 GHz arasında yayınla doğrudan son kullanıcıya aktaran TV uydusu.

Codec: Coder/Decoder cihazları için dijital iletişim tekniği.

MPEG-1: MPEG gurubunun oluşturduğu ilk standarttır. 1,5 Mbit/s değerinde digital “video” ve “audio”yu kapsar; VHS kalitesine eşdeğerdir. CDIC (Compact Disc In