Histogram Nedir? Histogram Hakkında Kısaca Bilgi

Histogram Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Histogram:
Birçok resim işleme yazılımında ve daha çok profesyonel dijital kamera sistemlerinde bulunan bir grafik analiz çizelgesidir. Resimde oluşan muhtemel kontrast hatalarını tanımlamak ve düzeltmek için kullanılır. Amacı pozlama yapılan ortamdaki ışık yoğunluğunu ölçmek ve bunu derecelendirmektir. Histogram grafiğinde ekranın solunda yoğunlaşan çizgiler fotoğrafta karanlık noktaların yoğunluğunu, ekranın sağındaki çizgilerse aydınlık noktaların yoğunluğunu temsil eder. En ideal durum tüm bu çubuk - çizgilerin ekranın ortasında yoğunlaşmasıdır. Böyle bir ayarda renkler gerçekçi ve fotoğraflar da canlı çıkar.

 

Benzer Fotoğrafçılık Terimleri:

Aşamalı tarama sistemi: Sırayla her bir satırın verilerini toplayan ve işleyen bir görüntü sensörünü tanımlamak için kullanılan bir terim; aşamalı taramalı sistem.

Flaş Senkron Hızı: Bir fotoğraf makinesinde, flaş ışığının enstantane ile eşgüdümlü olabileceği en hızlı enstantane değeridir.

Akromatik objektif (achromatic lens): "Kromatik" görüntü bozulmasına karşı gerekli düzeltme yapılmış olan objektif. bkz kromatik görüntü bozulması.

Paralaks Hatası: Kompakt makineler ile telemetreli fotoğraf makinelerinde vizör ile objektif arasında belirli bir mesafe olduğundan yakın mesafedeki objelerin yanlış a

Aperture / Diyafram: Bir objektif içerisinde gözdeki iris tabakasına benzeyen ve objektiften geçen ışık miktarını düzenleyen yapraklardan oluşmuş bir düzenektir. Görüntü s

Tv: Enstantane seçimini fotoğrafçının yaptığı, diyafram ayarının buna göre otomatik ayarlandığı enstantane öncelikli çekim modu.