Halkla İlişkiler Nedir? Halkla İlişkiler Hakkında Kısaca Bilgi

Halkla İlişkiler Terimi Hakkında Bilgiler

Reklamcılık Terimi Olarak Halkla İlişkiler:
Firmanın marka, logo ve ürün yada hizmet bilinirliliğini sağlayarak halkın taleplerini anlayıp, şirketi ona göre yönlendirmek için gerekli raporları hazırlamakla yükümlü olan organ.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Halkla İlişkiler:
Geniş anlamda bir kuruluşun toplum ile karşılıklı anlayış sağlamak üzere giriştiği planlı ve sürekli çalışmaların bütünü olarak tanımlanan halkla ilişkiler, bir tanıtma ve tanınma sürecidir. Turizmde halkla ilişkiler, herhangi bir turizm ürününün, bir ülkenin, belirli bir bölgenin, seyahat veya konaklama işletmesinin pazarda başarı sağlayabilmesi açısından geniş tüketici kitleleri arasında yaygın olarak benimsenmesi ve tutunması yolundaki çalışmaları ifade eder. Halkla ilişkiler PR kısaltmasıyla anılır.

 

Benzer Reklamcılık Terimleri:

Zaman serileri analizi: Gelecek tahminlerinde bulunmak için geçmiş bilgilerin kullanıldığı istatistiksel yöntem.

Satış promosyonları: Belirlenen zamanlarda mağazanın müşteriler tarafından ziyaret edilmesinin sağlanması ve/veya alışveriş yapmaya teşvik edilmesi için tüketicilere tekli

İlişki pazarlaması: Sahip olunan müşterilerde marka, logo veya ürüne karşı bağlılık yaratmak ve bu bağlılığı sürdürmek amacıyla planlanan pazarlama çalışmaları.

Çapraz satış: Bir bölüm çalışanının potansiyel alıcılara kendi ürünleri dışında diğer bölümlerden de ürünler satmaya çalışmasıdır.

Satış maliyeti: Bir firma için bir hesap dönemi içinde satılan malların üretimi veya temini için yapılan toplam harcama.

Birlikte markalama: Aynı ürünü üreten iki firmanın markalarını bir araya getirerek tek bir ürün markası olarak sunmasıdır.