Halka Nedir? Halka Hakkında Kısaca Bilgi

Halka Terimi Hakkında Bilgiler

Jimnastik (Cimnastik) Terimi Olarak Halka:
Yüksekçe bir yerde asılı iki çelik halat,bunların alt ucunda bulunan birbirlerine paralel iki halka düzeninden oluşan bir cimnastik aleti.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Halka:
Bir küme ve bu küme üzerinde tanımlanmış iki işlemin belli bazı şartları taşımasıdır.

 

Perdecilik Terimi Olarak Halka:
Perde dikişinde kullanılan plastik ve metalden yapılmış aksesuar. Örnek: Katlamalı perdelerin arkalarında taşıyıcı kurdelalara kılavuz olması için kullanılır.

 

Benzer Jimnastik (Cimnastik) Terimleri:

Sarkaçlamak: Türlü tutuş ve duruşlarda gergin durumda bulunan vücut bölümlerini ağırlıklarıyla düşmeye ve sallanmaya bırakmak.

Barfiks: Erkeklere özgü olan 2.50 m yükseklikte iki dikey ayak ve bu ayaklar üzerine tutturulmuş 2.40 m uzunluğunda bir çelik çubuktan oluşan alet.

Mum Duruşu: Sırtüstü yatışta, ellerle gövde yanlardan kavranır. Bacaklar gergin olarak yukarı kaldırılırken dirseklere dayanarak, ağırlığı omuzlara aktarılır. Day

Labut: Kolun gücünü ve savunma yeteneğini geliştirmek için kullanılan şişe şeklindeki değişik ağırlıklardaki ağaçtan el aracı.

Aksak Dövüşü: İki kişinin tek ayak üstünde,kollar göğüste kavuşuk durumda birbirlerini itme ve aldatma ile dengelerini bozarak öteki ayaklarını bastırmaya çabalamal

Yunus Atlama: Çift ayakla sıçrayıp kazanılan uçma hızıyla,havadan eller üstüne yere düşerek uygulanan dayanmalı perende.