Güç Faktörü Nedir? Güç Faktörü Hakkında Kısaca Bilgi

Güç Faktörü Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Güç Faktörü:
Alternatif akım aygıtlarının elektrik tüketiminin ölçümünde kullanılan faktördür; aktif güç (wat) ile reaktif gücün (volt amper) oranıdır. Aktif güç yardımıyla reaktif gücün saptanmasını sağlar.

Not: Güç faktörü, bir elektrik ekipmanının kullanım randımanını belirtir; elektrik sözleşmelerinde çeşitli güç faktörlerine göre tarife maddelerine yer verilir. Güç Faktörünün iyileştirilmesi için çeşitli sistem ve ekipmanlar kullanılır.

 

Benzer Elektrik Terimleri:

Ayırma (İsolation): Tesisatın tamamından veya belirli bir bölümünden güvenlik amacı ile, tesisatın tamamı veya bir bölümünü bütün elektrik enerjisi kaynaklarından ayrılar

Saatlik Puant: 24 saatlik günün saatlik güçlerinin en büyük olanına denir. Birimi kWh. tır.

Reaktif Enerji Tarifesi: Sanayi, Ticarethane, Resmi Daire, Şantiye, Endüksiyon ve ark ocakları, içme ve kullanma suyu, geçici abonelerin çektiği aktif enerjinin 0,5 katından d

Otoprodüktör Enerjisi: Tüketici tarafından, yararlı enerjiye dönüştürülmek amacıyla kendi tesislerinde üretilen enerjidir.

(Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current): Normal işletme şartlarında potansiyelleri farklı olan gerilimli iletkenler arasında ihmal edilebilir empedanslı arıza sonucu meydana gelen akımdır.

Enterkonnekte Taraflar: TUISO ile arasında Enterkonnekte Sisteme Bağlantı Anlaşması olan şirketler.