Grid Nedir? Grid Hakkında Kısaca Bilgi

Grid Terimi Hakkında Bilgiler

Formula-1 Terimi Olarak Grid:
Sıralama turları sonucuna göre otomobillerin start öncesi yarışa başlamak için çift sıra halinde yer aldıkları alan.Gridde,pol pozisyonundaki otomobil ile yandaki sıranın başında olan2.sıradaki otomobil arasında uzunlamasına 8 metre,aynı sıradaki her otomobilin arasında da 16 metrelik mesafe bulunmak zorundadır.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Grid:
Haritalar, hava fotoğraflarını ve uydu görüntüleri üzerine çizilen ve koordinatları gösteren birbirini dik olarak kesen homojen çizgiler, koordinat çizgileri.

 

Benzer Formula-1 Terimleri:

Pit Geçişi: Pit alanında garajların hemen önünde yer alan ve otomobillerin servis giriş- çıkış yaptıkları yol.Hız sınırının uygulandığı tek bölüm burasıdır.

Pis Stop: Önceden belirlenen stratejiye göre veya elde olamayan nedenlerle otomobillerinin lastik değişimi,yakıt ikmali gibi nedenler için aldıkları kısa mola.

Sıralama: Yarışa başlama sırasının tespiti için yarıştan bir gün önce süreye karşı yapılan turlar.

FIA: Uluslar arası Otomobil Federasyonu.Tüm uluslar arası motor sporlarını yöneten karar,uygulama ve icra organı.1904 yılında tüm dünyada düzenlene

Grand Prix(Büyük Ödül): Formula1'de yarışların her birine verilen ad.

Aerodinamik: Otomobilin gövde yapısı,Downforce olarak bilinen 'hava akımıyla yere yapışmayı artırmak için geliştirilir.Bunun anlamı;otomobil pistte hızını arttırdı