Gregoryen Takvimi Nedir? Gregoryen Takvimi Hakkında Kısaca Bilgi

Gregoryen Takvimi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Gregoryen Takvimi:
Güneş yılını esas alır. Temeli Mısırlılara dayanır. Romalılar Sezar zamanında Jülyen takvimi olarak düzenlenmiş ve kullanılmıştır. Yeniçağ'da Papa XII. Gregoryan tarafından yapılan yeni düzenlemeler nedeniyle Gregoryan Takvim'i olarak anılmıştır. 1926'dan beri Miladi Takvim adıyla ülkemizde de kullanılmaktadır.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Anadolu Türkmen Beylikleri: X. yüzyıldan itibaren Batıya doğru göç eden Türk oymaklarının Anadolu'da kurduğu beyliklerdir. İki dönemde kurulmuşlardır. Birinci Dönem beylikleri:

Kızılbaş: Genellikle Sünni Müslümanların Alevi ve Şiilere verdikleri addır. Bunun nedeni de giydikleri kırmızı renkli başlıktır.

Özerklik: Bir topluluğun kendisini bazı koşullar altında idare etme hakkı. Genelde ana devlete bağlı fakat kendi kurallarını da uygulayabilme özelliği.

Bitinya: 1. İlk Çağ'da bugünkü Bolu, Bursa, Kastamonu ve Zonguldak illerinin bulunduğu yöredir. 2. İzmit Körfezi, İstanbul, Sakarya, Düzce ve Bursa arasında

Böcekbaşı: Osmanlılarca Zabıta Amiri.

Tröst: Aynı alanda iş yapan çeşitli ortaklıkların pay senetlerinin bir ortaklıkça elde edilmesi ve yönetimlerinin bu ortaklığa yönelen gruba aktarılmasıylaol