Grafik Nedir? Grafik Hakkında Kısaca Bilgi

Grafik Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Grafik:
Bir anlatım ya da karşılaştırmayı, görsel algılardan yararlanarak yapmak üzere çizgilerden oluşturulmuş şekil.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Grafik:
1- İstatistik çalışmalarında elde edilen bilgiler, ilk bakışta anlaşılabilmesi için, resim, şekil veya çizgilerle gösterilir. Sayılar veya çokluklar arasındaki bağıntıyı gösteren bu şekillere grafik denir.

2-Bir bağıntının tüm elemanlarının analitik düzlemde işaretlenmesiyle oluşan noktalar kümesi.

3- Bir fonksiyonun (x,f(x)) noktalar kümesinin koordinat sisteminde işaretlenmesi ile oluşan noktaların bileşim kümesi.

 

Bilgisayar Terimi Olarak GRAFİK:
İletişim; kelimelere bağımlı kalmaktansa değişik şekiller, boyutlar ve renkler kullanılarak zenginleştirilmektedir. Multimedya grafik kavramının içinde tanıdığımız iki unsur bulunur. Bunlardan birincisi fotoğraf, ikincisi resimdir. Bu iki unsur multimedyaya anlaşılırlık ve görsel zevk katarlar. Yerinde kullanılan nitelikli bir grafik, yazı veya sözle verilebilecek mesajlar taşıyabilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Grafik:
1. Bir olayın çeşitli durumlarını göstermeye ya da birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş şekil.

2. Biçim, desen veya çizgilerle gösterme.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Grafik:
Bir olayın, niceliğin çeşitli durumlarını göstermeye veya birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş şekil.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Çimento: Çimento, su ile karıştırılıp hamur haline getirildikten sonra gerek havada, gerekse su içinde yavaş sertleşerek, yapay taş haline gelebilen bağlayıcı

Sandık Odası: Genellikle penceresi olmayan, evdeki fazla eşyaların konulabileceği küçük oda.

Pres Tuğla: Kil, killi toprak, kum ve gerektiğinde tuğla ve kiremit tozunun suyla karıştırılması ve makinelerde yüksek basınç altında kalıplanarak pişirilmesi ile

Röper: Bir doğrultuyu, bir düzeyi, bir yüksekliği belirlemek veya yeniden bulmak üzere bir duvar, jalon ya da arazi üzerine konulan işaret.

Çevirgi: Kapı kolu, elektrik anahtarı gibi çevrilince herhangibir işi görmeye yarayan araç.

Vestiyer: Ofis, otel, lokanta veya evlerde şapka, pardösü, şemsiye gibi eşyaları bırakmak üzere yapılmış askı ve kapalı dolaplardan oluşan bölüm.