Görünüş Nedir? Görünüş Hakkında Kısaca Bilgi

Görünüş Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Görünüş:
Bir yapı veya herhangi bir nesneyi geometrik ve düşey iz düşümlerle gösteren ölçekli çizim.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Görünüş:
Bir yapının tümünün ya da bir parçasının düşey bir düzleme perspektifsiz olarak düşürülmüş gibi çizilen şekli. Binanın tüm cephelerinin görünüşleri çizilerek her görünüşte, cephe kaplamasının çeşidi, kapı ve pencere doğramalarının şekli, pencere kanatlarının açılış yönü belirtilmektedir. Yağmur olukları iniş boruları gösterilir. Fazla ayrıntılara girilmeden, gerekli görülen yerlere kodları verilir. Görünüşler kat planlarının çizildiği ölçekte çizilmektedir.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Yapı: 1- Bir yapıtı oluşturan belirli ilke ve kurallarla bir araya getirilmiş öğeler bütünü. 2- Bir inşaat eylemi sonucunda ortaya çıkan her türlü ürün.

Güneş Kursu: Hititlerde kutsal törenlerde kullanılan semboller.

Altar: Eski Roma'da arena olarak adlandırılan büyük bir düzlükle çevresinde daire ya da elips biçiminde yükselen tribünlerden oluşan yapı.

Abide: Eski dilde anıt. Önemli bir olay yada kişi - kişileri anmak, ilke düşünce ve ideali yüceltmek için konuyla ilgili yere yapılan ve çevreye egemen bir k

Tromp: 1. Kare planlı bir mekânın üzerine kubbenin oturtulabilmesini sağlayan bir geçiş öğesi (tonoz bingi). Karenin köşesine çaprazlamasına örülmüş bir keme

Murakka: Kıt'aların (tek bir sayfalık yazı) bir araya getirilmesiyle meydana getirilen yazı (Hat) albümü.