Göç Nedir? Göç Hakkında Kısaca Bilgi

Göç Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Göç:
Ekonomik, toplumsal, siyasi sebeplerle bireylerin veya toplulukların bir ülkeden başka bir ülkeye, bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gitme işi, taşınma. Yer değiştirmeler ülke içinde olursa iç göç ; ülke dışına olursa dış göç denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Göç:
1- Nüfusun geçici veya sürekli olarak yer değiştirmesidir. Göçler, hızlı nüfus artışının doğal bir sonucudur. Bir bölgedeki nüfusun, artmasında veya azalmasında göçlerin büyük etkisi vardır.

2- Çalışmak ve daha iyi yaşam olanakları bulmak amacıyla, insanların oturdukları yeri bırakıp başka yörelere giderek oraya kesin ya da geçici olarak yerleşmeleridir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Göç:
Fizikî veya coğrafî hareketlilik. Bir yerleşim biriminden, bir siyasî sınırı olan toprak parçasından başka bir yerleşim yerine doğru, fert, grup veya kitle hâlinde gerçekleşen bir hareket.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Akkor: Işık saçacak beyazlığa varıncaya kadar ısıtılmış olan cisim.

Amel: 1. Yapılan iş, edim, fiil. 2. Bir kimsenin dinin buyruklarını yerine getirmek için yaptıkları.

Festival: 1. Dönemi, yapıldığı çevre, katılanların sayısı veya niteliği programla belirtilen ve özel önemi olan sanat gösterisi. 2. Bir bölgenin en ünlü ürün

Başkent: Bir devletin yönetim merkezi olan şehir, hükûmetin merkezi, başşehir.

Mizan: 1. Terazi, tartı, ölçü aleti. Ölçü. 2. tic. Bir tüccarın, ticari durumunu, işinin genel sonucunu gösteren, belirli zamanlarda yaptığı hesap özeti.

Tehdit: Birinin gözünü korkutma, korku verme.