Genetik Kod Nedir? Genetik Kod Hakkında Kısaca Bilgi

Genetik Kod Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Genetik Kod:
1- RNA boyunca üçlü gruplar halinde bulunan ve protein sentezleme sırasında üretilen aminoasit dizilerinin düzenini belirleyen nükleotid dizileri.

2- Nükelotit üçlüleri şeklindeki talimat seti; bir mRNA'daki doğrusal nükelotit dizisi, bir proteindeki doğrusal amino asit dizisine tercüme edilir.

 

Genetik Terimi Olarak Genetik Kod:
mRNA boyunca üçlü gruplar halinde bulunan ve protein sentezleme sırasında üretilen aminoasit dizilerinin düzenini belirleyen nükleotid dizileri.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Taksonomi: Canlıların sınıflandırılması ve bu sınıflandırmada kullanılan kural ve prensipler. Canlıları sınıflandıran bilim dalı.

Suşamdanları: Tatlı su göllerinde bulunan çok hücreli yeşil algler. Minyatür ağaç görünümünde bitkiler olup işlevsel ve morfolojik bakımdan kök, gövde, yaprak ve to

Juvenil Hormonu: Deri değiştirme esnasında gençlik morfolojisini koruyan bir artropod hormonudur. Yokluğunda ergine ergine doğru bir metamorfoz başlar.

Simbiyotik: Birlikte yaşayan.

Maksimum taşıma kapasitesi: Belli bir çevrenin sürekli olarak besleyebileceği belli bir türe ait en fazla birey sayısı.

Fotosistem: Kloroplastın tilakoit zarı üzerinde yer alan ve fotosentez sırasında farklı dalga boylarındaki ışığı soğuran birimler.