Gelir Nedir? Gelir Hakkında Kısaca Bilgi

Gelir Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gelir:
1- Belli bir dönem içinde işletme faaliyetleri sonucu öz sermayenin artan kısmı.

2- İşletmenin ticarî faaliyetleri sonucu işletmeye giren fonlar.

3- Mal ve hizmet satışı karşılığında elde edilen para.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Gelir:
1. Bir kimseye veya topluluğa belli zamanlarda, belli yerlerden gelen para.
2. Bir ekonomik birimin belli bir süre içinde kazandırdığı aylık, kira vb. getiri.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gelir:
Hasılat. Genellikle varlık veya hizmet satışlarından, faiz, kira v.b' den elde edilen nakit veya diğer aktiflerin brüt tutarı.

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Factoring: Alacak hakkının bir başka kuruluşa devri sonucunda likit fon sağlayan bir mali işlemdir. Ülkemizde de hızla yaygınlaşan bir finansman yöntemidir.

Eurobond: Çıkaran ülkenin veya kuruluşun, kendi ulusal para birimi dışındaki bir para birimi üzerinden ihraç ettiği menkul kıymetlerdir. (Eurobond)

Boğa Piyasası (Bull Market): 1. Gelecek hakkında iyimserliğin ve fiyatların yükseleceği beklentisinin hakim olduğu piyasa diyebiliriz. 2. Fiyatların yükseldiği piyasayı ifade e

Kredi Bürosu: Kredi geçmişlerini tutan ve bireysel tüketici ve organizasyonların kredi puan veya değerlendirme notlarını hesaplayan organizasyon.

Başlangıç Sermayesi: Kayıtlı sermaye sistemine tabi ortaklıkların sahip olmaları zorunlu asgari çıkarılmış sermayeleridir.

Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK): Bir şirketin finansal performansını ölçmek; şirketler ve sektörler arasındaki karlılığı değerlendirmek amacıyla kullanılan finansal veri.