Gantt Şeması Nedir? Gantt Şeması Hakkında Kısaca Bilgi

Gantt Şeması Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Gantt Şeması:
Turizm yatırım projelerinin önceden öngörülen sürede ve maliyet tutarı içinde gerçekleştirilmesinde, iş akışlarının ve gelişmelerin şematik olarak gösterilmesinde kullanılan planlama ve programlama yöntemlerinden biri. Zaman-çizgisi veya kilometre-taşı şeması, çubuk şeması adı da verilen Gantt Şeması yönteminde, proje çeşitli aşamalara bölünmekte, aşamaların içerdiği faaliyetlerin özellikleri ve diğer faaliyetlerle bağlantıları göz önünde tutularak bir zaman cetveli üzerinde gösterilmektedir. Böylece hangi faaliyetin ne zaman başlayıp ne zaman biteceği açıkça görülebilmekte ve buna bakarak gerekli denetimler yapılmaktadır.

 

Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:

Xenophobia: Yabancılardan korku veya onlara güvenmeme duygusu, yabancı sevmezlik.

Fiyat Farklılaştırılması: Maliyetinde bir değişiklik olmamasına rağmen, aynı malın ya da hizmetin farklı alıcılara değişik fiyattan satılması.

Tren İstasyonu: Trenlerin gidiş ve geliş yolunda, önceden belirlenmiş durma noktası.

Seyahat Acentası Ürünü: Seyahat acentasınca yerli ve yabancı turistlere sunulacak hizmetlerin (paket tur, günübirlik tur, kongre organizasyonu, bilet satışı, konaklama tesisi

Pazar Ülke: Turist gönderen ülke.

Hisse: Sahiplerine dağıtılan kârdan pay alma hakkı veren, şirketin eşit bölümlere ayrılmış nominal sermayesinin her bir payı.