Fuga Nedir? Fuga Hakkında Kısaca Bilgi

Fuga Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Fuga:
Çimento esaslı, kullanıldığı yerin özelliğine göre kimyasal madde katkılı, geliştirilmiş su itici özelliğine sahip derz dolgu malzemesi.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Fuga:
Kontrapunta yazısı biçimlerinden biri. Tema (ya da, başka bir deyişle konu) bir seste sunulur ve sonra öbür seste birbiri ardından benzetiş yoluyla konuyu izler. "Fuga" sözcüğü Latincede "kaçmak" anlamına gelir. Nitekim Fuga'da seslerin birbiri ardına sıralanması kovalamayı andırmaktadır.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Rölyef: Kabartma, kabartı. Kil, alçı, taş gibi işlenebilir gereçleri düşey bir düzlem üzerinde işleyerek meydana getirilen sanat yapıtı.

Rasyonalizm: 1900'lerde başlayan ve 1928 yılında CIAM toplantısı ile daha da ağırlık kazanan mimarlık akımı. Duygu yerine akıl ve mantığın, pozitif bilimlerin ön p

Ana Renkler: Karışım yoluyla elde edilmeyen renkler ana renklerdir. Ana renkler sarı, kırmızı ve mavidir. Diğer bütün ton ve gölgelerin çıktığı bu üç renk parçalan

Statik Proje: Bir yapının inşa edilebilmesi ve dengeli olarak ayakta kalabilmesini sağlayan hesaplama ve çizimler.

Zorunlu Deprem Sigortası: Yapının sahibinin olası deprem hasarının tazmini için, yaptırılması zorunlu olan sigorta.

Su Yalıtımı: Parçalı çatı kaplama malzemeleri altına suyun geçişini engellemek amacı ile serilen buhar geçirimli veya geçirimsiz örtüleridir.