Fotogrametrik Kamera Nedir? Fotogrametrik Kamera Hakkında Kısaca Bilgi

Fotogrametrik Kamera Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Fotogrametrik Kamera:
Merkezsel izdüşümü olabildiğince doğru bir biçimde gerçekleştiren, optik sistemi yüksek nitelikli, izdüşüm merkezi ile izdüşüm düzlemi arasında ilişkiyi sağlayan iç yöneltme elemanları bilinen özel kamera, metrik kamera.

 

Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri:

Rödresman: İki boyutlu nesne uzayının fotoğraflarından, kontrol yardımı ile noktaların doğru konumlarının elde edilmesi için yapılan dönüşüm işlemi, doğrultma.

Düşey Açı: Bir doğru parçasının, içinde bulunduğu düşey düzlemde ölçülen, ilgili noktadan geçen yatay, ya da düşey doğru ile yaptığı açı.

Fotoğraf Orta Noktası: Fotoğraf çerçeve işaretlerinin karşılıklı birleştirilmesi ile elde edilen kesişme noktası, fotoğraf merkezi.

Ortodrom: Yerküresi üzerinde iki nokta arasındaki uzaklığın tanımlanmasında kullanılan ve bu iki noktadan geçen büyük daire yayı parçası.

Algılayıcı: Nesneler ve fiziksel olaylar hakkında bilgi toplamak için kullanılan fotoğraf vb kayıt yapan cihaz, kamera, tarayıcı vb donanım, sensör.

Doğrudaşlık Koşulu: Nesne noktası ve bu noktaya karşılık gelen fotoğraf noktası ve izdüşüm merkezinin aynı izdüşüm merkezinin aynı doğru üzerinde bulunması koşulu.