Fisyon (Bölünme) Tepkimeleri Nedir? Fisyon (Bölünme) Tepkimeleri Hakkında Kısaca Bilgi

Fisyon (Bölünme) Tepkimeleri Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Fisyon (Bölünme) Tepkimeleri:
Büyük kütle numaralı atomların hızlandırılmış nötronlarla bombardımanı sonucu daha küçük atomlara bölünme tepkimesidir. Atom bombası bu esasa dayanır.

 

Benzer Kimya Terimleri:

İç geçiş elementleri: Periyodik sistemin alt kısmında yer alan ve f orbitallerinin dolmasıyla oluşan elementler. Aktinitler ve lantanitler.

Stereoizomerlik: Kapalı formülleri ve atomların birbirine göre bağlanma sıraları aynı, Fakat atomların uzaydaki düzenlenmeleri farklı olan moleküllerdir. Stereoizomerl

Elektroliz: 1-Bir maddenin sıvılaştırılmış halinde ya da elektrolit çözeltisinde, elektrik akımı yardımı ile kendi bileşenlerine ayrıştırılması. 2-Elektrik akı

Görünür Spektrum: Dalga boyu yaklaşık 390 nm ile 760 nm arasında bulunan ve elektromanyetik ışımanın bütün görünen dalgalarını içeren spektrumu.

Elektron İlgisi: Gaz halindeki nötr bir atomun bir elektron alarak -1 yüklü iyon haline geçerken dışarı verdiği enerjiye elektron ilgisi denir.

Kristallendirme: Çözünürlükleri birbirinden oldukça farklı olan katı maddelerden oluşan karışımın bileşenlerine ayırma yöntemi.