Filozof Nedir? Filozof Hakkında Kısaca Bilgi

Filozof Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Filozof:
Felsefe alanında çalışmalar yapan kişi.

 

Fizik Terimi Olarak Filozof:
Felsefe ile uğraşan ve felsefenin gelişmesine katkıda bulunan kimse, felsefeci.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Filozof:
Yunanca "seviyorum", "ardından gidiyorum", "arıyorum" gibi anlamlara gelen "phileo" sözcüğü ve "bilgi", "bilgelik" anlamlarına gelen "sophia" sözcüğünün birleşiminden oluşan felsefenin sözcük anlamı, "bilgelik sevgisi" ya da "bilgi sevgisi"dir. Yani bilgeliğe ve bilgiye değer vermek, onları önemsemek ve hatta en değerli şeyler olarak görmektir.

Felsefe (philosophia) terimi ilk kez, İlk Çağ´ın ünlü Yunan matematikçisi ve filozofu Pythagoras (Pisagor), (MÖ 580-500) tarafından kullanılmıştır. Buna göre felsefe kelime anlamı olarak bilgelik sevgisi ya da hikmet arayışı demektir. Bilgelik (hikmet) ise varlık, bilgi ve değer üzerine tam ve bütün bir bilginin ortaya çıkması veya bir insanın böyle bir bilgiye sahip olabilecek ölçüde olgunluğa ermesi hâlidir.

Bu arayış içerisinde bilgeliği seven, bilgiyi arayan, ona ulaşmak isteyen, felsefeyle uğraşan kişilere filozof (philosophos) denir.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Organel: Hücre içinde belirli bir görevi yapmak üzere özelleşmiş ve zarla çevrili yapılar. Çekirdek, mitokondri, kloroplastlar gibi.

Fosil: 1. Milyonlarca yıl önce yaşamış canlıların korunarak bu güne kadar gelmiş kalıntıları. 2. Jeolojik dönemlere ilişkin hayvanların ve bitkilerin yer

Kromatin: Hücre bölünmesinde kromozoma dönüşen, DNA içeren yapı.

Deney: Bir olayı inceleyerek bilimsel bir gerçeği görmek ve kanıtlamak için, laboratuvar şartlarında yapılan kontrollü gözlem.

Akciğer: Vücudun ön kısmında, göğüs boşluğunda kaburgalar ile korunmuş, solunum organlarıdır. Sağ ve sol olmak üzere iki tanedir. Sağ akciğer üç lop, sol ise i

Mutasyon: Canlılarda çevre şartlarıyla meydana gelen ve kalıtsal olan değişiklikler.