Euro Dolarlar (Eurodollars) Nedir? Euro Dolarlar (Eurodollars) Hakkında Kısaca Bilgi

Euro Dolarlar (Eurodollars) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Euro Dolarlar (Eurodollars):
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dışındaki bankalarda veya ABD bankalarının yurt dışı şubelerinde tutulan ABD doları cinsinden mevduatları ifade etmek için kullanılmaktadır. Euro ifadesi, bu tür mevduatların büyük çoğunluğunun özellikle Batı Avrupa ülkelerindeki bankalarda tutulmasından kaynaklanmaktadır. Asya ve benzeri diğer tüm ülkelerde tutulan ABD doları hesapları da bu adla anılmaktadır. (Eurodollar)

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

İthalat: Bir başka ülkede üretilip ülke içinde satılan mal ya da hizmetler.

Nakit Piyasalar: Vade uygulanmadan aynı gün valörlü işlemlerin yapıldığı piyasalardır.

Alım Satıma Aracılık: Daha önce ihraç edilmiş sermaye piyasası araçlarının aracılık sıfatıyla ve ticari amaçla alım satımını ifade eder.

Yatırım Fonları: Halktan katılma belgeleri karşılığı toplanan paraların, yatırım şirketleri tarafından sermaye piyasası araçları ile ulusal ve uluslararası borsalarda

Satış Noktası (POS): Bir ödeme kartının mal veya hizmetleri almak için kullanıldığı yer. Dükkânlar, web siteleri, posta siparişi ve telefon siparişi mağazaları içerebilir.

Ulusal 100 Endeksi: Hisse Senetlerinin fiyatları ve her bir hisse senedinin; aynen saklamada bulunanlar hariç, Takasbank saklamasında bulunan hisse senedi sayısının topla