ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu Nedir? ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu Hakkında Kısaca Bilgi

ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu:
ESİ tarafından, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilen Üretim Gruplarının işletilmesi için, Üretim Santrallerine yük dağıtıma ilişkin talimatlar vermek üzere yetkilendirilmiş, UKM ve/veya BKM'deki kişi ya da kişiler. Bu pozisyonda, 24 saatlik vardiyalardan oluşan bir çalışma düzeni uygulanacaktır.

 

Benzer Elektrik Terimleri:

Dağıtım Şebekesi: TEDAŞ ve imtiyazlı dağıtım şirketleri de dahil olmak üzere, Lisanslı bir dağıtım şirketine ait ve bu şirket tarafından işletilen Şebeke.

Kullanım Süresi: Santralde bir yılda tüketilen (kWh) enerjinin, aynı yılda santralın ulaştığı en yüksek güce (kW) bölümüdür.

MENR: Ministry of Energy and Natural Resource (Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı).

Doğal Enerji (Potansiyel Enerji): Teknik ya da ekonomik kullanım imkanları dikkate alınmaksızın enerjinin doğada bulunan uygun biçimleri ya da kaynaklarının tümüdür.

Kavitasyon: Sudaki buhar kabarcıklarının türbin içinde oluşturduğu boşluktur. Bu kabarcıklar genelde çok küçüktür. Bunlar, lokal basınç değeri doymuş buhar basınc

Kaçak Akım (Bir tesisatta) (Leakage current): Arıza olmaması durumunda toprağa veya bir devredeki yabancı iletken bölümlere geçen akımdır.