Eqipment Nedir? Eqipment Hakkında Kısaca Bilgi

Eqipment Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Eqipment:
Bir oyuncunun oyun süresince kullandığı, giydiği, yanında götürdüğü ya da taşıttığı malzemelerdir. Bir çukurun oynanışı sırasında, oynanan top ve topun bulunduğu yeri ya da drop edilecek noktayı belirtmeye yarayan ballmarks ya da tee gibi ufak cisimler bu tanımlamanın dışındadır. Oyun araçları tanımlaması motorlu ya da motorsuz golf arabalarını da içerir.

 

Benzer Golf Terimleri:

Open Face: Address ya da Impact esnasında club face in hedefe bakış doğrultusu hedefin sağını gösteriyorsa buna open face denir.

Topped Shot - Topping - Top (Almanca Toppen): Topa merkezinin üst tarafından vurmaktır. Bu şekilde vurulmuş bir top havalanmaz yere yakın ya da yerde hızla yuvarlanarak gider.

Cleek: Iskoç kökenli olan bir terimdir. Bu terim, short cleeks, long cleeks, driving cleeks, putting cleeks gibi degişik kelimelerle de ifade edilir.

Grooves: Vuruş yüzeyi üzerinde birbirine paralel olarak uzanan oluk şeklindeki ince yarıklardır. Bunlar topa spin hareketi kazandırırlar.

Durchschwung (Almanca): Backswing'den sonra topa vuruş yapılan swıng'in ikinci bölümüdür. İngilizce de forwardswıng ya da downswıng deyimlerinin karşıtıdır.

LPGA: Ladies Professional Golf Association. Profesyonel Bayan Golfçüler Birliği adlı kuruluşun kısaltılmışıdır.