Enstantane Nedir? Enstantane Hakkında Kısaca Bilgi

Enstantane Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Enstantane:
Işığa karşı duyarlı filmin, ne kadar süre ile pozlandırılacağını tespit eden sistem.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Enstantane:
1- Fotoğraf makinesinin içindeki obtüratör perdesinin (bazı makinelerde metal yaprakların) açık kaldığı sürenin saniyenin kesirleri olarak ifade edilmesidir. Gelişmiş refleks makinelerin büyük bölümü 30 saniye ile 1/8000 saniye arasında "enstantane=Anlık" değerleri sunmaktadır.

2- Filmin pozlandırılma süresidir ve ölçüsü saniyedir. Yüksek örtücü hızları, makinenin sarsıntısı veya fotoğraf objesinin hareketi nedeniyle oluşabilecek görüntü bozulmalarını ortadan kaldırarak temiz bir sonuç alınmasını sağlar.

3- Deklanşör hızıyla aynı anlamdadır. Ayarlandığı süre boyunca görüntü sensörünün önündeki perdenin (obtüratör) açılıp kapanmasını sağlar.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Ampir Üslup: Napolyon döneminde Fransa'da ortaya çıkan ve 30 yıl kadar devam eden mimari bir süsleme üslubu.

İm: Bir başka şeyi gösteren, bir şeyi anlatan, dile getiren şey; algılandığında belli bir şeyin tasarımını bizde uyandıran şey. Doğal imde, imle imlenilen

Topografik Sanat: Doğada büyük boyutlu topografik değişiklikler yaparak yapıtlar oluşturmaya yönelen sanat dalı. Topografik sanatçılar, genellikle inşaat makineleri kul

Stil: Görsel biçimde sunulan düşünce ve duyguların karakteristik bir tarzı. Üslup.

Karşıtlık: Resmin diğer tüm unsurları arasındaki karşıtlıklar resmin anlatım olanaklarının en önemli unsurlarından birisidir.(Contrast)

Mastaba: Eski Mısır mimarisinde kesik piramit biçimli bir mezar yapısı.