Enerji Tasarruflu Ampul Nedir? Enerji Tasarruflu Ampul Hakkında Kısaca Bilgi

Enerji Tasarruflu Ampul Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Enerji Tasarruflu Ampul:
Normal ve soket duylu olarak üretilirler. Kompakt floresan ampullerin fonksiyonları floresan ampuller gibidir, ama daha az yer kaplarlar. Cıva buharı, elektrotlar arasındaki elektrik alanı tarafından görünmeyen mor ötesi ışınlarını göndermesiyle uyarılırlar. Camın iç tarafında bulunan floresan bir madde bu ışığı görünür hale getirir. Bu arada farklı renklerdeki floresan maddeler, farklı ışık renkleri oluştururlar. Standart şeffaf ampullere göre %80 daha az enerji harcarlar. Ömürleri uzundur (yaklaşık 5000 saat). Gerilim ve ısı değişiminden etkilenmezler.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Su Yalıtımı: Parçalı çatı kaplama malzemeleri altına suyun geçişini engellemek amacı ile serilen buhar geçirimli veya geçirimsiz örtüleridir.

Maymuncuk: Her kilidi açmaya yarar, eğri ve sivri bir demirden ibaret alet.

Birim Fiyat Tarifleri: Birim fiyat listesinde verilen imalatlarda her poz numarasına göre kullanılan malzeme miktarları, yapım tarzı ve sırası uygulama şartları ve kapsamı i

Musluk: Tesisat borularından istenilen miktarda akışkan almak için kullanılan armatürlere musluk denir.

Fütürizm: 1909 yılında İtalya'da doğan ve geçmişe, şimdiki zamana ve geleceğe değin durumları aynı zamanda gösteren sanat çığırı.

Kapiler Boşluk: Kılcal boşluk.