Encryption/decryption (Şifreleme/çözme) Nedir? Encryption/decryption (Şifreleme/çözme) Hakkında Kısaca Bilgi

Encryption/decryption (Şifreleme/çözme) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Encryption/decryption (Şifreleme/çözme):
Şifreleme bir görüntü ve/veya ses sinyalinin orijinal halinden başka bir hale dönüştürülmesi işlemidir. Çözme ise şifreleme işleminin tersi yapılarak sinyalin eski haline getirilmesidir.

 

Benzer Uydu Terimleri:

Jeosenkron Yörünge (Yere Eşzamanlı Yörünge): Uyduların sonsuz sayıdaki yörüngelerinden ancak bir tanesinin yeryüzündeki herhangi bir noktaya göre pozisyonu sürekli sabit kalmaktadır. Bu yörünge e

SCPC (Single Channel Per Carrier): İletişim için gerekli olan her bir link için uyduda bir taşıyıcının, yani frekans aralığının, tahsis edilmesidir. Böylece hızlı, güvenli ve ölçekleneb

Superstation: Yayınlarının ülke çapında uydu antenleri ve kablo sistemleri aracılığıyla tüm ülkeye dağıtıldığı bir bölgesel TV istasyonu.

National Television Standards Committee (NTSC): Kuzey Amerika ve Japonya’da geçerli, 525 çizgi ve 30 görüntü/saniye özelliği taşıyan TV yayın standardını oluşturan komite.

FTA: Şifresiz kanal demektir. Bazı receiverler sadece bu özelliği taşıdığından şifreli kanalları bu özellikteki receiverlerle izleme imkanı yoktur.

Atmospheric Absorption Loss: Atmosferik absorbe kayıpları. Elektromanyetik sinyallerin atmosferdeki absorbelerdinden kaynaklanan zayfılamalar (kayıplar).