Elektromanyetizma Nedir? Elektromanyetizma Hakkında Kısaca Bilgi

Elektromanyetizma Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Elektromanyetizma:
Elektrikle yüklü parçacıklar arasındaki etkileşime neden olan fiziksel kuvvettir. Bu etkileşimin gerçekleştiği alanlar, elektromanyetik alan olarak tanımlanır. Doğadaki dört temel kuvvetten biri, elektromanyetizmadır.

 

Benzer Fizik Terimleri:

Pnömatik: Pnömatik, gaz basıncını mekanik harekete çevirme amaçlı eğitim ve uygulamaları içeren endüstriyel bir bilimdalıdır.

Dalga Hareketi: Etkileşim halindeki peşi sıra cisimlerin hareketlerinin birinden diğerine aktarılması sonucu oluşan düzenli ve sürekli harekete dalga hareketi denir.

Yerçekimi potansiyel enerjisi: Bir parçacığın yüksek bir noktadan potansiyelin sıfır kabul edildiği bir noktaya düşmesi için yerçekiminin yaptığı istir.

Elektromanyetik Kuvvet: Elektrik yüklü bir parçacığın manyetik alandan geçerken üzerine etki eden kuvvette elektromanyetik kuvvet denir.

Adezyon / Kohezyon: Adezyon, birbirinden farklı maddelerin birbirlerine tutunma eğilimidir. Kohezyon ise aynı cins maddelerin birbirlerine tutunma eğilimidir.

Faraday İndüksiyon yasası: Kapalı bir elektrik devresinde meydana gelen emk büyüklüğünün , elektrik devresinin manyetik alan içinde kapladığı yüzeyden geçen manyetik akının zama