Ekolojik Denge Nedir? Ekolojik Denge Hakkında Kısaca Bilgi

Ekolojik Denge Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Ekolojik Denge:
İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan koşulların bütünü.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ekolojik Denge:
İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini doğal yapılarına uygun bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününe çevre dengesi denir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ekolojik Denge:
Bir ekolojik sistemin yapay olarak etki yapılmadığı sürece genel karakterlerini koruyup kararlılık göstermesidir. Bu hiç değişiklik olmayacağı anlamına gelmez. Zaman içinde değişiklik olacaktır fakat bu ekosistemin genel karakterini bozacak düzeyde olmaz.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ekolojik Denge:
İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününü.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

Dağ Oluşumu: Jeosenklinallerde biriken tortul tabakaların kıvrılma ve kırılma hareketleriyle yükselmesi olayına dağ oluşumu ya da orojenez denir.

Kenar Deniz: Okyanus kıyılarında, okyanuslardan adalarla ayrılan denizlere denir. Örnek : Japon Denizi, Çin Denizi (Sarı Deniz), Umman Denizi, Kuzey Buz Denizi, An

Atık: Ekonomik olarak ömrünü tamamlamış, işe yaramayan, çevrenin doğal yapısını bozan ve çevreye bırakılmış olan katı, sıvı, gaz veya radyoaktif maddeler.

Varoş: Macarca Şehirin sur dışı mahallesi. Şehir dışı mahalleler.

Gerçek Alan: Yer şekillerinin engebe, eğim ve yükseltilerini dikkate alarak hesaplanan alandır. Türkiye'nin gerçek alanı 814.578 km² 'dir.

Aspir: Bir yıllık çiçekli bitki. Çiceklerinden kırmızı kumaş boyası elde edilir. Bu bitki günümüzde daha çok tohumlarından yağ elde etmek için üretilmektedir