Ekmeklik Buğday (Triticum vulgare) Nedir? Ekmeklik Buğday (Triticum vulgare) Hakkında Kısaca Bilgi

Ekmeklik Buğday (Triticum vulgare) Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Ekmeklik Buğday (Triticum vulgare):
Tane rengi açık sarıdan esmer kırmızıya kadar değişen, sert, yarı sert ve yumuşak tane yapısında olan, protein miktarı orta, nişasta miktarı, öz ve kalitesi yüksek, dolayısıyla ekmek yapımına uygun buğday türü.

 

Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:

Sedimantasyon Çalkalama Cihazı: Sedimantasyon değerinin bulunması amacıyla un ve laktik asit süspansiyonunu belli devir ve sürede standart olarak çalkalamaya yarayan alet.

Dobruca: Ekmeklik kalitesi orta, bir kırmızı yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

Palandöken-97: Bitki boyu uzun, Başaklar orta sık yoğunlukta, iğ şeklinde, beyaz ve kılçıklıdır. Daneler yumurta şeklinde ve beyazdır. 1000 tane ağırlığı 34 gramdır.

Haşhaş (Afyon): Gelincikgiller familyasından bir yıllık otsu bitki. Anayurdu Anadolu'dur. Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerinin sütünden morfin, kodein ve papaverin gib

Karakter: Bir canlıda bulunan,gözle görülebilen yada herhangi ölçü veya tartı birimiyle belirlenip ifade edilebilen özelliklerin tümüne karakter yada ıra denir.

Mikroorganizma: Gözle görülemeyen ancak mikroskop altında büyütülerek görülebilen tek hücreli küçük canlılardır.(Mayalar, bakteriler ve küf mantarları olmak üzere 3 g