Eğitim Toplumbilimi Nedir? Eğitim Toplumbilimi Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim Toplumbilimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim Toplumbilimi:
Toplumbilimin ilkelerini, kurallarını, ulusal ve çevresel düzeydeki eğitim sorunlarına uygulayan ve genellikle çevre-okul ilişkileri, öğretmenin toplumsal görevi, okulun toplumdaki yeri, okul etkinliklerine biçim veren toplumsal etkenler, küme çalışmasının önemi vb. konular üzerinde inceleme ve araştırmalar yapan toplumbilim dalı.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Program Geliştirme: Program öğeleri olan hedef, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve değerlendirme boyutları arasındaki dinamik ilişkiler bütünü.

Gelişim Psikolojisi: Büyüme ve gelişme sonucu davranış ve bilişsel sistemde ortaya çıkan değişiklikleri inceleyen psikoloji dalı.

Çağrışım: 1. Yer, zaman, neden, etki ve sonuç bakımından aralarında birlik, benzerlik ya da karşıtlık gibi ilişkiler bulunması dolayısıyla düşüncelerin kendiliğ

Açık Hava Öğretimi: Öğretim programlarında yer alan kimi derslerin ya da ders konularının derslik dışında açık havada işlenmesi.

İstenmeyen Davranış: Okulda, eğitsel çalışmaları engelleyen her tür davranış.

Taşıma Merkezi: Taşımalı eğitim kapsamına alınan okul öğrencilerinin öğrenim gördükleri Bakanlığa bağlı resmî okul/kurumudur.