Dormansi Nedir? Dormansi Hakkında Kısaca Bilgi

Dormansi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Dormansi:
Bazı bitkilerin tohumları, kışı kar altında, soğukta geçirir. Büyüme ve gelişmenin askıya alındığı metabolik hızın çok düşük olduğu durgunluk hâline dormansi denir. Tohumlarda da kışın dormansi durumu görülmektedir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Dormansi:
Herhangi bir organ ya da organizma da metabolik faaliyetlerin belirli bir dereceye kadar ve belirli bir süre azalması olayıdır. Özellikle tohumların dormansisi önemlidir.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Feromon: 1. Bir organizma tarafından çevreye salgılanan ve aynı türün öteki üyelerinin davranış ve gelişmesine etki eden bir maddedir. 2. Alan belirlenmesi,

Haploit: Tek bir kromozom takımı kapsayan hücre yada organizma (Örneğin insan gametlerinde bulunan toplam 23 adet kromozom bir haploit oluşturur).

Döl Yatağı: 1- Dişi hayvanlarda yumurta ya da yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi. 2- Uterus. Dişi üreme sisteminde, fetusu doğuma kadar b

Femur: Uyluk kemiği.

Optimum Sıcaklık: Enzimin en iyi çalışabildiği sıcaklığa optimum sıcaklık denir.

Lizozom: - Hücrenin midesi şeklinde görev yapar. İçerisinde 50 çeşit sindirici sıvı (enzim) bulundurur. Hücrede büyük yapılı besinlerin (protein, yağ, şeker)