Dolaylı Vergi Nedir? Dolaylı Vergi Hakkında Kısaca Bilgi

Dolaylı Vergi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Dolaylı Vergi:
Tüketim malları aracılığıyla alınan vergiler, kanuni mükellef tarafından ödenmekle beraber daha sonra piyasa mekanizması kanalıyla başkalarına yansıtılan vergilerdir.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Gravite Değerleri ve Gravimetrik Haritalar: Yerçekimi değerleri, gravimetrik çekül sapması, jeoidondülasyonu ve grevite anomalileri ile bu değerleri gösteren her çeşit ürünler.

Taksir: Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla, bir davranışın suçun kanunî tanımında belirtilen neticesi öngörülmeyerek gerçekleştirilmesi.

Götürü Ücret: Bu ücret belirli (sabit) bir miktar olup işin gerçekleştirilmesi için ödenen tüm dolaysız ve dolaylı giderler ile birlikte, genel harcama ve fiili kâr

Mücavir: Komşu olan; bitişik, yanında bulunan.

Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay: Belediyelere ve İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanuna göre, genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı ü

Manyetik Değerler ve Manyetik Haritalar: Yerin manyetik alanına ait her çeşit ölçüler ile bu ölçüleri ve bunlardan elde edilen bilgileri gösteren ürünler.