Doğalcı Tiyatro Nedir? Doğalcı Tiyatro Hakkında Kısaca Bilgi

Doğalcı Tiyatro Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Doğalcı Tiyatro:
XIX.yüzyılda, Romantizm'e karşı ortaya çıkan, doğa bilimleri açısından insanları katılımsal, çevresel ve toplumsal ilişkilerine göre inceleyen bu akım içindeki tiyatronun özellikleri kapsamında, yaşam gerçeğini en küçük ayrıntılarına dek işlemek yer alır.Tartışma açacak konular ele alınırken, küçük adamı gerçeği doğabilimsel açıdan gösterilmeye çalışılır.Bu akım üzerinde düşünür.Auguste Comte'un pozitivist düşüncelerinin ve Charles Darwin'in Türlerin Kökeni ve Doğal Seçme kuramlarının etkisi görülür.

 

Benzer Tiyatro Terimleri:

Opera: 1. Ses, bale, koro ve orkestra müziğinden oluşan sahne eseri. 2. Bütün sözleri bestelenmiş olarak orkestra eşliğinde söylenen oyun.

Saçma Tiyatrosu: 1950'lerde başlıcalıkla Fransa'da yaygınlık kazanmış bir avangart tiyatro akımı ve anlayışı. Göreneksel burjuva dünyasının alışılageldik beylik değerl

Dolaşıcı Topluluk: Kent kent ,ilçe ilçe dolaşarak oyunlar oynayan taşra topluluğu.

Çağdaş Oyun: Dünya sorunlarını yansıtan, dünyaya ışık dutan, dünyadaki güncel konuları işleyen, tekste oyunculukta, dekor, kostüm, ışık ve müzikte en son yenilikle

Görsel Etmenler: Işıklama aygıtlarıyla yapılan sahne etmenleri.Göze yönelen,ışıklama ve izdüşüm yoluyla gerçekleştirilen etmenler.

İşçi Tiyatrosu: 1-İşçi sınıfının çıkarları doğrultusunda,onların sözcülüğünü yapan tiyatro. 2- İşçileri dinlendirip eğlendirirken öğreten tiyatro.