Dockage(Dokaj) Nedir? Dockage(Dokaj) Hakkında Kısaca Bilgi

Dockage(Dokaj) Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Dockage(Dokaj):
Analiz için ayrılmış 1 Kg. üründen 3,6 mm. uzun delikli elek üzerinde kalan ve 2,2 mm. yuvarlak delikli elek altına geçen kısmın ağırlık yüzdesi. Ürün içindeki kaba ve ince yabancı madde toplamını ifade eder.

 

Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:

Çavdar Analiz Fişi: Analizi yapılmak üzere Laboratuvara gelen çavdar etüt numunesinin fiziksel ve kimyasal analiz sonuçlarının işlendiği belge.

Nematod: Hayvanlar aleminin nematoda şubesine bağlı olan vücutlarında herhangi bir segmentleşme olmayan, uzunlukları genellikle 2 mm civarında, genişlikleri is

Yabancı Ot ve Dolgu Maddeler: Bir bitki koruma ilacında etkili madde dışında yer alan ve etkili maddenin uygulamada kullanımını mümkün kılan özellikleri kazandıran maddelerdir.

İnfiltrasyon Oranı: Suyun toprağa girme oranı veya bir toprağın birim zamanda absorbe edebileceği su miktarı olarak tanımlanır.

Bezostaja: Kılçıksız, beyaz-çıplak kavuzlu, sert kırmızı taneli, Rusya'dan yurdumuza getirilen, yatmaya, kışa, sarı ve kahverengi pasa dayanıklı, ekmeklik kalite

İşçi Sigortası: İşçilerin yaşlılık, hastalık vs. gibi bedensel güçsüzlük durumlarında aç kalmamaları için yasalarla kurulan sigorta.