Diyafram Değeri Nedir? Diyafram Değeri Hakkında Kısaca Bilgi

Diyafram Değeri Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Diyafram Değeri:
f-stop adıyla bilinir. Belirli bir diyafram çapına sahip olan tüm fotoğraf makinelerinin görüntü sensörlerine aynı diyafram değerinde aynı miktarda ışığın girmesi gerekir. Bu noktada belirli durak noktaları vardır. Sayısal açıdan en büyük rakamı temsil eden duraktaki ışık miktarı bir sonraki durakta geçerli ışık miktarının tam iki katıdır.

 

Benzer Fotoğrafçılık Terimleri:

Anti-statik bez: Objektifleri ya da saydamları silmek için ve statik elektrikten kaynaklanan toz zerreciklerini uzaklaştırmak için kullanılan ilaçlı bez.

Yansıyan ışık / ışın: Işık kaynağından çıktıktan sonra bir nesne üzerine düşüp geliş açısına eşit açıyla geliş ortamına geri dönen ışık/ışın.

Parlaklık Ayarı: Fotoğraf makinelerinde, çekilen fotoğraftaki renklerin parlaklığını düzenleyen ayar.

TTL (Objektiften Işık Ölçümü): Through the Lens'in baş harflerinden oluşan bu kısaltma, genellikle objektifin içerisinden geçerek filmi pozlayan ışığın efektif miktarını ölçen, foto

Kayıt Ortamı: Dijital fotoğraf makineleri, çekilen görüntüleri sayısallaştırarak bir ortamda saklarlar. Analog filmlerin taranmasından farklı olarak, bu işlem doğru

Poz Taraması: Aynı karenin farklı poz değerleriyle seri çekimi ile en azından bir tanesinin doğru pozlanmasını sağlamaktır.