Deflasyon Nedir? Deflasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Deflasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Deflasyon:
1- Ulusal paranın değerinin yükselmesi sonucu mal ve hizmetlerin fiyatlarının düşmesidir. Deflasyon üretimin tüketimden, dış satımın dış alımdan çok olması durumunda görülür.

2- Piyasadaki para miktarının, mal miktarına oranla çok az olması ve paranın değerinin yükselmesi durumu. Para darlığı, durgunluk.

3- Bir ekonomide toplam arzın, toplam talepten çok olmasıdır. (Enflasyonun tam tersi)

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Deflasyon:
1- Fiyatlar genel düzeyinde sürekli bir düşüşün olduğu, üretimin azaldığı iktisadi bir bunalımdır. Deflasyonun olduğu bir ortamda, toplam talep yetersizliği söz konusudur. (Deflation)

2- Enflasyonun tersi. Genel fiyat düzeyleri düşerken ulusal gelir, üretim ve istihdamın da düşmesidir.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Ahlakdışılık(Amoralizm): Ahlakla ilgilenmemek, ahlaka aykırı olmamakla beraber ahlaki düsturları hayat kaideleri olarak benimsememektir.

İstenç (irade): İstenilmiş olanı gerçekleştirmeye karar verme ve yerine getirme gücü. Ahlaksal eylem için karar verebilme yetisi.

Yüce: Yüce; Büyük, ulu, ulvi. Hayranlık uyandıran, ulaşılması zor olan şey. Yaratıcıya verilen en üstün sıfattır.

Hazırlayıcı Kurulum (Beklenti): Olmasını ya da gerçekleşmesini beklediğimiz bir olay algılamayı etkiler. Birey neye hazırlanıyorsa, neyi bekliyorsa, onu algılama eğilimindedir. Bu du

Rejim: Yönetme, düzenleme biçimi, düzen. Bir devletin yönetim biçimi.

Fon: Belirli bir alandaki etkinliğin gerçekleştirilmesi için ayrılmış para ya da aynı işlevi gören varlıkların tümü, gerçek veya tüzel kişiler adına finans