DCE Nedir? DCE Hakkında Kısaca Bilgi

DCE Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak DCE:
Dağıtılmış İşlem OrtamıStandart programlama arabirimleri, yöntemleri ve hizmet birimi işlevlerinden oluşan ve aynı uygulama programlarını değişik mimariye sahip bilgisayarlar üzerinde kullanabilmeye olanak sağlayan mimari. Digital, IBM ve Hewlet Packard tarafından öncülük edilen Açık Yazılım Kurumu (OSF-Open Software Foundation) tarafından desteklenmekte ve gelişmeler kontrol edilmektedir.

 

Benzer Bilgisayar Terimleri:

Serial Line IP (SLIP): Seri Hat Internet ProtokolüServer:Hizmet birimi, dağıtıcı programKaynak sağlayıcı (örneğin dosya hizmet birimi gibi) kullanıcı (client), kullanıcı-dağ

OS/2: Windows için bir ağabey ve Mikrosoft firmasının UNIX sistemine bir cevabı. 'Jirtuel'hafızalı bir çok hedefli operasyon sistemi. 'Network (şebeke)'çalı

Boşluk şarjı: Anoda gerilim uygulanmadığında ve fleman ısıtıldığında katod etrafında biriken elektronların oluşturduğu küme.

Operating System: Bir bilgisayarın yeteneklerini yöneten bir yazılım. İşlem tablosu, dosyalama ve hafıza yönetimi ve kumanda yorumu gibi fonksiyonları vardır.

DA (Display Adapter): Görüntü adaptörü.

Regülatör: Teypte iki kasedin arka arkaya çalınması.