Çoklu Arama Nedir? Çoklu Arama Hakkında Kısaca Bilgi

Çoklu Arama Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Çoklu Arama:
Çoklu ağ arama motorlarını tarayarak ve sonuçları birleştirerek en yüksek düzeyde erişimi mümkün kılmak amacıyla tasarlanmış olan yazılımı kullanarak yapılan bilgi taraması. Bu terim ayrıca çoklu elektronik kaynaklara daha genel anlamıyla tek bir noktadan erişim anlamında da kullanılır.

 

Benzer Kütüphanecilik Terimleri:

Sınıflandırma (Classification): Materyallerin konulara göre belirli gruplara ayrılması ve düzenlenmesi. MEF Üniversitesi Kütüphanesinde kullanılan sınıflandırma sistemi Kongre Kütüph

Magazin: Genel okumalar (bilimsel veya teknik kullanıcı kitlesinin aksine) için çeşitli konularda haberler, hikayeler veya makaleler içeren süreli yayın (örneğ

Baskısı mevcut kitap (books in print - BIP): Normal kitap ticareti kanalları kullanılarak satın alınması mümkün olan baskısı mevcut tüm kitaplar.

Yılda iki kere: Altı ayda bir yayınlanan. Ayrıca her altı ayda bir yayınlanan süreli yayını da ifade eder.

Öz Dergileri (Abstracting Journal): Genellikle belirli bir araştırma alanında özetleri (abstracts) yayınlamakta uzmanlaşmış süreli yayın.

AACR2: Tanımlayıcı kataloglama ile erişim noktaları için genel kurallar. (Anglo-Amerikan Kataloglama Kuralları’nın ikinci baskısı)