Çevre Düzeni Planı Nedir? Çevre Düzeni Planı Hakkında Kısaca Bilgi

Çevre Düzeni Planı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Çevre Düzeni Planı:
Çevre Düzeni Planı, il bütününde ve yerel kalkınma ekseninde hazırlanan; fiziki, sosyal ve ekonomik gelişmeye; ana ulaşım, altyapı, yatırımlar ve yerleşmelere dair genel arazi kullanımı ve gerektiğinde yer seçimine; ve ayrıca, doğal, tarihi ve kültürel kaynakların korunması ve geliştirilmesine dair strateji ve kararların ilgili kanun amacı doğrultusunda belirlenmesi, sürdürülebilir ve planlı bir biçimde gerçekleştirilmesine yönelik, idareler ve disiplinler arası uyumu da sağlayan, uygulama araç ve programlarına sahip kapsamlı rapor ve eklerinden oluşan plandır.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Çevre Düzeni Planı:
Ülke ve plan kararlarına uygun olarak konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanılmasını belirleyen plandır.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Asfalt: Katran, Bitüm.

Tranşe: Alt yapı tesislerinin içine yerleştirildiği ve üstünün usulüne göre kapatılarak eski haline getirilmesi gereken her türlü hendek ve çukur kazısı.

Raportör: Üstleri tarafından havale edilen konularda araştırmalar yapan, raporlar hazırlayan kişi.

Bakıma Muhtaç Yaşlı: İleri yaşlılık sebebiyle bakıma muhtaç hâle gelmiş insan.

Emeklilik Yaşı: Çalışanların emekliliğe ayrılabilmeleri için şart koşulan asgarî yaş haddi.

Asma Kat: Binaların, iç yüksekliği en az 5.50 m. olan, zemin katında düzenlenen ve ait olduğu bağımsız bölümü tamamlayan ve bu bölümden bağlantı sağlayan kattır