Çerçeve Öğretim Programı Nedir? Çerçeve Öğretim Programı Hakkında Kısaca Bilgi

Çerçeve Öğretim Programı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Çerçeve Öğretim Programı:
Bir meslek alanında ve/veya dalında modüler yapıda hazırlanan öğretim programının tanıtımı ve uygulanmasıyla ilgili açıklamaları, haftalık ders çizelgeleri, programda yer alan dersleri, dersleri oluşturan modülleri, modülde kazandırılacak bilgi ve becerileri gösteren program yapısı.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Belgesel Film: Gerçek bir olayı, bir sorunu, kendi doğal ortamı ve akışı içinde ya da buna en yakın bir görünüm sağlayan dekorlar arasında ele alıp yansıtan film.

İlke: İki ya da daha fazla kavram arasındaki ilişkiyi belirten cümleler.

Özel Eğitim Öğretmeni: Özel eğitim gerekseyen çocukların eğitimiyle uğraşan ve bunun için önceden özel bir öğrenimden geçmiş olan öğretmen.

Bedensel Gelişme: Beden yapısının boy, ağırlık, göğüs genişliği, yüz biçimi gibi özellikler ile örgenlerin görevi bakımından değişiklikler göstermesi.

Biçimcilik: Bilginin özü ve içeriği yerine biçimine önem veren, bilimlerde, özellikle matematikte, doğruların saymaca ilişkiler üzerine kurulduğunu, birtakım simg

Kişisel Proje Sergisi: Öğrencilerin hazırladıkları projeleri yılın sonunda kurulan stantlarla sergilemesidir. Sergi sırasında öğrenci, öğretmen, veli ve konuklara tüm proje